Appartement aan de Amstel


 

Voor een nieuwbouwappartement aan de Amstel (CPO - Samen aan de Amstel) in Amsterdam heeft West Architecten het complete interieur ontworpen waarbij optimaal gebruik is gemaakt van daglicht en uitzicht.

Het ontwerp is opgebouwd rond een centraal meubel bekleed met horizontale houten delen waarin het toilet, een waskamer en de badkamer zijn geplaatst. Door de plaatsing in het midden van de woning vormt het meubel een natuurlijke scheiding tussen voor- en achterkamer. Langs de lange wand is de keuken gebruikt als verbindend element en loopt door in een voorraadkast en kledingkast aan de zijde van de slaapkamer. 

De behoorlijke diepte van het appartement wordt zo optimaal benut, met maximale afmetingen voor de woonkamer aan de voorkant en de slaapkamer aan de achterkant. Door het meubel vrij te houden van de zijwanden kan daglicht aan weerszijden langs het meubel komen en blijft de woning erg licht.

In het meubel opgenomen schuifdeuren zorgen ervoor dat 's avonds de slaapkamer afgesloten kan worden. Door de betonwanden af te werken met een transparante coating hebben deze het eigen karakter behouden en komen de gekozen materialen en kleuren extra mooi uit. 

 
 
 
 
20130602_Trade 96_0221.jpg

opdrachtgever: particulier

fotografie: Chiara de Geus - Bezem en Blik