Interieur Marnixkade Amsterdam


 

Voor een voormalige huurwoning aan de Marnixkade heeft West een compleet nieuw interieur ontworpen. Na de sloop van het bestaande interieur is de woning geïsoleerd en voorzien van nieuwe kozijnen waardoor de woning voldoet aan de hedendaagse bouwbesluiteisen. 

Uitdaging bij het ontwerp was om zoveel mogelijk daglicht in de woning te krijgen. Een groot deel van de woning is gelegen in de nok van het gebouw waar vanwege de monumentenstatus geen nieuwe ramen gemaakt kunnen worden. 

Door twee vides te maken werd het mogelijk het licht door te laten dringen tot diep in de woning. Boven de entree is een glazen vloer gemaakt die er voor zorgt dat direct bij binnenkomst al daglicht van boven komt. 

Op de entreeverdieping bevinden zich eetkeuken, woonkamer, toilet en een ruime berging. Op de verdiepingen 5 kamers en een riante badkamer. Vanuit twee kamers is het dakterras toegankelijk.

 
 
 
 
20130602_Trade 96_0221.jpg

opdrachtgever: particulier

Het project maakt onderdeel uit van: Een blok stad