Uitbreiding en renovatie jaren '30 villa


 

Deze vrijstaande jaren '30 villa is volledig gerenoveerd en uitgebreid met een grote lichte uitbouw aan de achterzijde. De schuur in de tuin is omgebouwd tot gastenverblijf en er is een groot zwembad geplaatst.

Door het aan de achterzijde gelegen trappenhuis waren de woon- en eetkamer oorspronkelijk slecht verbonden met de tuin- en zonzijde. Met de nieuwe uitbouw is dit probleem opgelost; hierin is een grote zonnige eetkamer gerealiseerd die uitkijkt over de tuin en die de verbinding vormt tussen de leefruimtes op de begane grond. 

De uitbouw is voorzien van een verdiepingshoge glazen schuifpui waardoor de tuin met zwembad onderdeel wordt van de woning. Een vaste luifel voorzien van lamellen zorgt voor een moderne uitstraling die toch goed aansluit bij de bestaande woning. Het dak is hoogwaardig geïsoleerd en voorzien van een grasdak. 

De woning is volledig gemoderniseerd en geïsoleerd met behoud van originele details. De oorspronkelijke stalen kozijnen met enkele beglazing zijn vervangen door aluminium renovatiekozijnen met dubbel glas. Aan de achterzijde is de bestaande dakkapel vergroot en zijn dakramen aangebracht. 

 
 
 
 
20130602_Trade 96_0221.jpg

opdrachtgever: particulier

fotografie: Sanneke Schepman, Stan de Haas