Uitbouw woonhuis Delft


 

Deze woning uit de jaren ‘60 is volledig gerenoveerd en op de begane grond voorzien van een vergunningsvrije uitbouw met luifel. Met het in tact houden van de bestaande achtergevel lijkt de uitbouw geheel los te staan van de woning.

Dit effect is gecreëerd door tussen de woning en de uitbouw een smalle lichtstrook te maken. Hierdoor blijft er via de oorspronkelijke achtergevel daglicht in de woning komen. Voor de afwerking van de uitbouw is aansluiting gezocht bij de oorspronkelijke materialisering; houten kozijnen met duidelijke kaders en verticale (beton)elementen.

Aan de binnenkant is de woning volledig gerenoveerd. Zo is de begane grond voorzien van een hoogwaardig geïsoleerde betonvloer met vloerverwarming en een gietvloer, de bestaande gevels zijn van binnenuit voorzien van isolatie en tegen de zijwanden zijn geluidsisolerende voorzetwanden geplaatst.

Op het bestaande schuine dak zijn zonnepanelen aangebracht en de bovenzijde van de uitbouw is voorzien van een grasdak.

 
 
 
 
1710_view_10.jpg
 

opdrachtgever: particulier

fotografie: Sanneke Schepman