Voormalige stomerij Rotterdam


 

Van stomerij naar woonhuis: deze woning in het Liskwartier is volledig gerenoveerd waarbij de voormalige stomerij op begane grond bij het woonoppervlak is getrokken.  

Op de begane grond is de woonkamer aan de achterzijde verlaagd om zo meer aansluiting te krijgen met de laag gelegen achtertuin. In de achtergevel is een zeer hoge vouwpui gemaakt zodat het nieuwe buitenterras onderdeel wordt van de woonruimte. 

De keuken is in het midden van de ruimte geplaatst en vormt zo een natuurlijke afscheiding tussen woonkamer en de eetkamer aan de voorzijde van de woning. De oorspronkelijke stalen kolommen van de stomerij zijn gehandhaafd.

Op de eerste en tweede verdieping zijn nieuwe bad- en slaapkamers gemaakt. Tijdens de renovatie is een origineel stucplafond met ornamenten in oude luister hersteld.

De woning is volledig geïsoleerd, voorzien van vloerverwarming, nieuw ventilatiesysteem en CV.

 
 
170824_3358.jpg
 
 
170824_3360.jpg
 

opdrachtgever: particulier

fotografie: Chiara de Geus - Bezem en Blik