Uitbreiding woonhuis Almere


 

Van woonhuis naar villa: een metamorfose van de achtergevel van een vrijstaande woning uit de jaren '80. 

De woonkamer en eetkeuken aan de achterzijde van de woning zijn behoorlijk vergroot en voorzien van grote glaspuien. Op deze manier is optimaal contact ontstaan met de zeer grote tuin. De eikenhouten luifel en kozijnen lopen aan de binnenzijde door in het eveneens eiken visgraatparket.

In samenhang met het volume van de aanbouw op de begane grond zijn op de eerste verdieping twee dakkapellen ontworpen. Hierdoor heeft achterkant van de woning een compleet nieuwe uitstraling gekregen. Op de eerste verdieping is de badkamer vergroot, heeft de slaapkamer een extra raam gekregen en is op de garage een walk-in gerealiseerd. 

 
 
150909_1880.jpg
 
 
20130602_Trade 96_0221.jpg
 

opdrachtgever: particulier

realisatie: Henk Eggens (zink)

fotografie: Chiara de Geus - Bezem en Blik