Duurzame tankstations NXT


 

GP Groot Brandstoffen en Oliehandel levert al zo’n 75 jaar uiteenlopende brandstoffen. Van steenkolen, turf en petroleum in de beginjaren tot E10, GTL en Blue One vandaag de dag. Om invulling te geven aan de toenemende vraag naar minder milieubelastende brandstoffen is West Architecten in samenwerking met The Huge Network vanaf 2015 betrokken bij de ontwikkeling van een nieuwe aanbieder: NXT.

NXT is een all-in concept voor alternatieve brandstoffen en aandrijftechnologiën. Het maakt de transitie van traditioneel tankstation naar tankstation van de toekomst mogelijk. Door een modulair aanbod van alle beschikbare brandstoffen, hulpstoffen en energieproducten kan elk verkooppunt worden aangepast aan de actuele eisen. Vandaag, morgen en in toekomst. 

NXT biedt onder één merk verbeterde versies van traditionele brandstoffen (benzine en diesel), (snel) laadstations, alternatieve brandstoffen (zoals CNG en LNG) en toekomstige brandstoffen (zoals Waterstof).

Foto's zijn van de NXT locatie in Alkmaar (Boekelermeer). Momenteel wordt gewerkt aan diverse nieuwe locaties in o.a. Dronten en Zaanstad (Hoogtij).

 
 
 
 

NXT uitgangspunten

1. Luifel: De futuristische luifel is het visitekaartje van elke NXT locatie. Door de technisch vernuftige constructie in staal, tentdoek en LED verlichting is de luifel niet alleen zeer onderscheidend maar ook concurrerend in prijs.

2. Modulair: Een NXT locatie is geheel modulair op en uit te bouwen waarmee eenvoudige op toekomstige ontwikkelingen ingespeeld kan worden. Dit is een groot voordeel voor ondernemers met groeilocaties.

3. Duurzaam: Ontwerp en bouw van een NXT locatie is zoveel mogelijk gestandaardiseerd waarmee de impact op het milieu minimaal is. Met de toepassing van zonnepanelen, energiezuinige verlichting en apparatuur is het tankstation volledig zelfvoorzienend.

4. Natuur: Het onverharde terrein speelt een belangrijke rol bij de duurzame uitstraling. Er is nagedacht over infiltratie van hemelwater, onderhoudsvriendelijke groene beplanting en een iconische boom als duurzaam alternatief voor de traditionele zuil. 

5. Terrein: De terreininrichting is onderscheidend door de toepassing van heldere, functionele belijningen en kwalitatief hoogwaardige bestrating. Alles gericht op een prettig verblijf en optimale merkbeleving.

6. Branding: NXT is een Plug & Play merkconcept en is vooraf tot in detail ontworpen. Van de branding op de pomp tot en met de introductiecampagne.

 
NXT Alkmaar.jpg
 

opdrachtgever: GP Groot Brandstoffen en Oliehandel

foto's: Chiara de Geus, Pim Top

nachtbeelden: Bo van de Wall Perné