Realiseer uw woonwensen in vijf stappen!


 
 

Indelingsschets
vanaf € 299,- incl. btw

 

Waarom?

U overweegt te gaan verbouwen maar u weet niet precies hoe u dit aanpakt. U zou de indeling van uw huis graag willen veranderen maar u weet niet precies hoe. Gebruikmakend van de expertise en creativiteit van West Architecten krijgt u snel een inspirerend advies! 

Wat kunt u zelf doen?

Wat vindt u onhandig aan uw huidige indeling? Heeft u een hobby of beroep waar u (extra) ruimte voor nodig heeft? Zijn er voorbeelden van verbouwingen die u aanspreken? En heeft u al bepaalde ideeën over de indeling? Zet uw wensen en eisen per ruimte op een rij. Zo krijgt u zelf een goed inzicht en tevens vormt dit voor ons een goede basis voor een kennismakingsgesprek.

Wat doen wij?

West Architecten komt bij u langs om uw woning te bekijken en uw persoonlijke woonwensen te bespreken. Op basis hiervan maken wij één of meerdere schetsvoorstellen voor het aanpassen van de indeling van de woning. Het eindresultaat is een inspirerend document waarin de indelingsschetsen zijn opgenomen. U wordt zeker op nieuwe ideeën gebracht!


 
 

Ontwerp & kosten
vanaf € 695,- incl. btw

Waarom?

De indelingsschets uit Stap 1 heeft u op nieuwe ideeën gebracht. U besluit de volgende stap te zetten. Om de gewenste aanpassingen van de woning beter inzichtelijk te krijgen is een concreet ontwerpvoorstel nodig zodat ook de kosten kunnen worden geraamd. Deze kunnen worden gebruikt voor de bepaling van het bouwbudget en/of de onderhandeling bij de aankoop. Zo voorkomt u tegenvallers achteraf.

Wat kunt u zelf doen?

Zijn er voorbeelden van verbouwingen die u aanspreken? Vindt u bepaalde materialen mooi en zou u die graag toepassen? Zoek hiervan foto’s en afbeeldingen op en bewaar ze. Denk na over uw budget. Hoeveel geld wilt en kunt u besteden aan de verbouwing? Ga na welke werkzaamheden direct dienen te worden gedaan, wat eventueel op termijn zou kunnen worden aangepakt en wat u zelf zou kunnen uitvoeren om kosten te besparen. 

Wat doen wij?

Op basis van Stap 1 en een vervolggesprek werken we de creatieve indelingsschets rekening houdend met uw budget verder uit tot een concreet ontwerpvoorstel. Wij maken voor dit ontwerp een globale kostenraming. Resultaat van Stap 2 is een concreet ontwerp en een globaal overzicht van de verbouwingskosten.


 

Plattegronden
Prijs in overleg*

 

Waarom?

Voor het aanvragen van offertes is het noodzakelijk goede maatvaste bouwtekeningen te maken. Deze kunnen gebruikt worden om de bouwkundig aannemer te selecteren, maar ook voor de aanvraag van offertes voor bijvoorbeeld keuken en badkamer. Het ontwerpvoorstel uit Stap 2 wordt in deze fase verder uitgewerkt.

Wat kunt u zelf doen?

Tijdens deze stap wordt de verbouwing steeds concreter. Denk daarom vast na over het gebruik van elke ruimte. Is het vanwege de nieuwe tafel nodig een extra lichtpunt of stopcontact te plaatsen? Welke tegels vindt u mooi in de badkamer? Hoe concreter uw wensen zijn, hoe gedetailleerder de tekeningen en hoe betrouwbaarder de offertes.

Wat doen wij?

Na afronding van Stap 2 gaan wij aan de slag met de bouwtekeningen voor uw woning. We komen bij u langs en bekijken per ruimte welke werkzaamheden gedaan moeten worden. We adviseren u bij het maken van keuzes m.b.t. budget. Resultaat van Stap 3 zijn bouwkundige plattegronden met een omschrijving van de benodigde werkzaamheden.

Heeft u al een woning (gekocht) en weet u al precies wat u wilt doen dan kunt u besluiten ons vanaf deze fase in te schakelen. Daarnaast kan deze stap indien nodig uitgebreid worden met tekeningen en berekeningen t.b.v. de aanvraag omgevingsvergunning. 


 
 

Prijs- en contractvorming
vanaf € 949,- incl. btw

Waarom?

Door de offerte-aanvraag bij aannemers goed te organiseren en te structureren kunt u (veel) geld besparen. Daarnaast kost het aanvragen van offertes veel tijd en zijn ze vaak lastig te vergelijken omdat niet duidelijk is wat precies aangeboden wordt.

Wat kunt u zelf doen?

Heeft u zelf of iemand uit uw omgeving goede ervaringen met een aannemer? Neem hier vast contact mee op, spreek af om werk te bekijken om kennis te maken en zo te beoordelen of dit een aannemer is die bij uw verbouwing past. Een persoonlijke band is vaak nog belangrijker dan een goede prijs. Denk na over de termijn waarbinnen u de verbouwing wilt realiseren.

Wat doen wij?

West Architecten helpt u bij het vinden van geschikte aannemers voor de offerte-aanvraag en geeft u onafhankelijk advies bij het maken van de juiste keuze. Wij coördineren het offertetraject, stellen een planning op en structureren de offerte-aanvraag. Tijdens het hele traject zijn wij de contactpersoon. Ook stellen we het contract voor u op, waarin alle afspraken met de aannemer duidelijk worden vastgelegd.


 
 

Uitvoeringsbegeleiding
Prijs in overleg*

Waarom?

Door de verbouwing door ons te laten begeleiden bespaart u uzelf een hoop tijd en zorgen. En u weet zeker dat de bouwkundige en architectonische kwaliteit goed in de gaten wordt gehouden.

Wat kunt u zelf doen?

Zorg voor tijdige bestelling van eventuele externe onderdelen (zoals keuken- of badkamerinrichting), zodat deze tijdens de uitvoering kunnen worden meegenomen. 

Wat doen wij?

West Architecten begeleidt de uitvoering van de verbouwing en is de schakel tussen aannemer, installateur en u. Wij bezoeken regelmatig de bouw om de voortgang en kwaliteit te controleren. Na afronding van de werkzaamheden organiseren we de eindoplevering en maken duidelijke afspraken over het oplossen van eventuele problemen. Zo kunt u zorgeloos gaan genieten van uw verbouwde woning!


 

Afhankelijk van uw wensen is elke stap los te zetten. Aan u de keus!  Genoemde prijzen zijn incl. reiskosten tot 50 km vanaf Rotterdam, extra kilometers worden verrekend op basis van €0,19/km.

*De prijzen voor Stap 3 & 5 zijn sterk afhankelijk van de omvang van de verbouwing. In overleg met u zullen wij een offerte op maat maken.